Завръщането на Свободна Европа“ в българското медийно пространство е симптоматично. Това

...
Завръщането на Свободна Европа“ в българското медийно пространство е симптоматично. Това
Коментари Харесай

Иво Инджов: Не бива да очакваме прекалено много от завръщането на Свободна Европа



Завръщането на „ Свободна Европа “ в българското медийно пространство е симптоматично. Това сподели в предаването " Преди всички "  Иво Инджов, учител във Великотърновския университет във връзка обявеното възобновяване на активността на радиостанцията от есента след години спиране.

" В момента обстановката с медиите в България е доста зле, демонстрират всички авторитетни медийни ранглисти – страната е последна в Европейския съюз и, което е доста забавно – последна на Балканите. Може би дъното към този момент е достигнато и появяването на знакова, символна медия като " Свободна Европа “ изпраща доста мощни медийно-политически послания. "

Иво Инджов счита, че " не трябва нейната задача да бъде натоварвана с огромни упования, тъй като медийната среда е доста по-различна от 2004 година, когато спря да излъчва на български, и радикално по-различна спрямо епохата на Студената война, когато „ Свободна Европа “ се беше трансформирала в институция ".

„ Не имам вяра “Свободна Европа “ да се трансформира в радиостанция на ГЕРБ или на различен специфичен кръг “ – по този начин Инджов разяснява слуховете, че завръщането на емблематичната медия е обвързано с ръководещите. Според Инджов по-интересно е „ дали тя ще отразява гледните точки и политическите начинания на президента Тръмп, който е в спор с американския политически естаблишмънт, или ще влезе в актуализирания облик на остарялата „ Свободна Европа “, която пази глобализацията, свободните пазари, отвореното общество и т. н. “
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР